Magic Within

Een brief van jouw 88-jarige zelf aan je huidige zelf

Elke vrouw heeft een oud wijs besje in zich

We hebben allemaal de neiging om naar een ouder en wijzer iemand te gaan voor advies en geruststelling. In mijn geval is dat vaak mijn moeder of mijn twee oma’s van eind 80. Maar wat als je jezelf gewoon raad kan vragen? Dat je gewoon bij jezelf steun, liefde en toeverlaat kan vinden… Er schuilt in iedere vrouw een oud wijs besje, die jou met liefde steun en begeleiding kan en wil geven.

Light is the New Black

Toen ik het boek Light is the New Black van Rebecca Campbell aan het lezen was (een echte aanrader!), was er een bepaald hoofdstuk dat mijn aandacht trok. In dit hoofdstuk nodigt Rebecca je uit om net te doen of je 88 bent, en als een 88-jarige een brief te schrijven aan je huidige zelf. Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen? Waar wil je dat ze voor gaat en wat ze een kans geeft? Welk advies geef je haar?

Op dat moment had ik wel even raad nodig van een Moederoverste. Ik stond op het punt een eigen coaching bedrijf te beginnen. Deze nieuwe weg boezemde mij veel angst in. Ik was daarom wel benieuwd wat oma Kathinka mij te vertellen had. Vol hoop begon ik met het schrijven van een brief om het volgende te weten te komen:

Mijn lieve Kathinka,

Wat maak je je toch zorgen mijn lieve meisje. Je zit zoveel in je hoofd, te denken en te denken. Wat de toekomst zal brengen, wat je moet doen om volwaardig en goed genoeg te zijn. Verlamd door angst, omdat je bang bent de verkeerde keuze te maken of dat je het niet kan. Het mooie is dat dat allemaal niet nodig is. Het leven is al voor je uitgestippeld, jouw blauwdruk zo geheten. Het enige wat je hoeft te doen is dat te volgen. Je bent hier op aarde om te leren, om fouten te maken, om te groeien, om liefde te geven en te ontvangen. Op deze manier kan je als ziel groeien en bloeien. Als iets bij je hoort in het leven dan gebeurt het ook. Maar je komt er alleen achter of iets bij je hoort als je ook dingen onderneemt. Het is allemaal oefenen en uitproberen. En dit met plezier, vreugde en liefde. Zie het leven als licht, want het is licht. Zwem in dat licht, adem het licht, wees het licht. Op deze manier ben je één met het leven, dan voel je in plaats van dat je denkt en laat je je leiden door je intuïtie in plaats van je angsten. Dus wees niet bang, ga door met je bedrijf, geniet ervan no matter the outcome. Solliciteer op de baan die je leuk vindt, no matter the outcome. Wat ben ik trots op je, op de mooie vrouw die je bent geworden; die altijd al in je zat. Je laat steeds meer je licht schijnen. En je voelt dat op deze manier alles op je afkomt wat bij je hoort. Het enige waar je spijt van kan hebben is eigenlijk niks! Alles gebeurt zoals het had moeten gebeuren. Spijt is van het ego. Op een gegeven moment is het niet luisteren naar je hart zo pijnlijk, dat je niet anders meer kan dan naar deze bron van wijsheid luisteren. Wees gerust mijn lieve kind, wees jezelf en dan komt alles goed.

Liefs, Kathinka

Het schrijven ging in één adem, moeiteloos. Ik las het stuk en voelde een rust over me heen komen. Jemig, ik weet het eigenlijk allemaal zelf al! En elke keer als ik weer die onzekerheid en angst omhoog voel kruipen, lees ik de brief van oma Kathinka om me eraan te herinneren dat ik op de wijsheid in mezelf kan bouwen.

Wat heeft jouw oude besje je te vertellen?

Ben je benieuwd naar wat het oude besje in jou je heeft te vertellen? Volg de volgende stappen om haar wijze woorden tot je te laten spreken:

  1. Ga op een rustige plek zitten waar je niet gestoord kan worden, met pen en papier.
  2. Sluit de ogen, adem een paar keer goed in en uit om contact te maken met jouw innerlijke rust. Laat je gedachten zoals “Dit lukt toch niet” of “Ik heb geen idee wat ik precies moet doen” aan je voorbij gaan en besteedt er geen aandacht aan.
  3. Stel je voor dat je nu 88 bent, zittend in de stoel waar je nu in zit. Wat zou je vanuit jouw levenswijsheid je jongere zelf willen meegeven? Wat wil je haar vertellen? Wat voor advies wil je haar geven? Waar moet ze helemaal voor gaan? Waar ben je het meeste trots op? Waar heb je spijt van?
  4. Open je hart en laat de woorden uit je pen stromen.

Liefs, Kathinka

  • Abonneer je op Kathinka’s wekelijkse vlogs

  • lees hier mijn hele verhaal
  • Hoe kan ik je helpen?